Profiel_Karen
Karen
Ik zat op de sneltrein van het leven en dit was mijn wake-up call
Karen
28 jaar

Karen

Karen is een jonge vrouw die op 27-jarige leeftijd de diagnose borstkanker kreeg. Haar leven stond even stil maar met haar bewonderenswaardige levenslust wil ze nu mensen inspireren en motiveren om een bewuster leven te gaan leiden.

Getuigenis Karen

Ik ben Karen, 28 jaar. Ik heb mijn diagnose van borstkanker gekregen op mijn 27ste.

Door mijn diagnose ben ik voor de allereerste keer naar mezelf gaan kijken. Ik heb al mijn maskers afgenomen en echt gezocht naar de essentie van wie ik ben. Ik ben ook veel bewuster gaan leven. Nu geniet ik van de kleine dingen in het leven. Ik heb mijn innerlijk leren mooi vinden en daardoor ben ik nu echt blij met wie ik ben. Mijn innerlijk zou ik beschrijven als mijn echte ik binnenin, die beter en beter heb leren kennen en dat ik daar heel erg trots op ben om wie ik ben. Ook al ben ik nu nog niet blij met het lichaam dat ik heb door de cortizone, ben ik er zeker van dat wanneer ik hier uitkom er een veel mooiere versie van mezelf zal zijn.

Het moment dat ik het telefoontje kreeg, was ik dansles aan het geven. Ik had net 4u dansles gegeven. Ik verwachtte na mijn lessen om 22u een telefoontje. Ik stond helemaal alleen in de danszaal en ik verloor als het ware mijn zwaartekracht. Ik ben letterlijk op de grond gevallen, het enige wat ik had gehoord was: je hebt kanker. Wat nu? Wat wilt dat juist zeggen? Wat is chemo? Je voelt je tiptop en de dag erna word je geconfronteerd met een zware ziekte.

Maar ik heb mijn ziekte gegrepen, ik ben geen slachtoffer geweest van mijn ziekte, ik heb mijn ziekte omarmd. Ofwel ben je een slachtoffer, ofwel leer je eruit. Hoe erg het ook is.

Ik heb dan ook besloten om mijn verhaal te vloggen zonder het te verbloemen en zonder horror eraan toe te voegen. Ik heb de mensen in mijn omgeving en mijn volgers op Facebook beloofd om ze helemaal mee te nemen in mijn verhaal, tijdens goede maar ook slechte momenten.

Ik zie de toekomst postitief. Ik heb veel nagedacht over wat ik echt wil in het leven. Ik wil mijn job als lifecoach/transformatiecoach/spreker verder uitbouwen. Ik wil mensen motiveren en inspireren om een bewuster leven te leiden. Via one-on-one meetings maar ook via het internet wil ik mensen hiertoe aanzetten. Ik wil ook gaan spreken voor grote groepen en bedrijven. Ik ben hier echt door gebeten en ik zal mijn droom niet loslaten. Door hard te werken en mijn visie vast te houden, zal ik mijn droom waarmaken.

Borstkanker

Kwaadaardige kanker die uitgaat van het melkklierweefsel in de borst. Het is de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen. 1 op 9 Belgische vrouwen krijgt tijdens haar leven borstkanker.

meer over deze ziekte

Deel jouw Resetverhaal

Wil je jouw eigen resetverhaal delen met ons en de buitenwereld? Neem contact met ons op.

deel jouw resetverhaal

Lotgenoten

Kom in contact met lotgenoten. 

vind lotgenoten